pirmdiena, 2020. gada 3. februāris

“Nācijas tēvs” kā “nācijas tumsonis”



   Nekas nemainās! Katra “nācijas tēva” (NT) publiskā uzstāšanās ir tumsonības apliecinājums. Izrādās, NT ir milzīgi robi izglītībā. Viņa zināšanas ir ļoti trūcīgas. Ja tas vienmēr bija zināms par viņa kroplo juridisko kompetenci, tad tagad zināšanu šausmīgā nepietiekamība atklājas citās sfērās. Par to jau ir bijušas kritiskas publikācijas. Jaunākajā publikācijā “Atraktīvās politikas hronika: janvāris” runa ir par tumsonības apliecinājumu Davosas forumā (skat. portālā “Pietiek”).
   2020.gada 4.februārī “Delfi” publicē interviju ar NT sakarā ar viņa piedalīšanos Davosas forumā. Un atkal tiekamies ar NT tumsonību! Ārprātīgu tumsonību!
   Intervijas virsraksts ir it kā pozitīvi daudzsološs - “Levits: globālā ekonomika transformējas, un Latvijai tas jāizmanto”. Taču faktiski virsraksts ir pozitīvi daudzsološs vienīgi tiem cilvēkiem, kuri nav informēti par mūsdienu pasaules virzību. Viņi nezina, kas notiek politikā, ekonomikā un citos cilvēces esamības segmentos. Viņiem tas neinteresē un viņiem tas nav vajadzīgs darbā, komunikācijā ar sievas māti, priekšniecību, firmas kolēģiem. Viņu nezināšana nav nosodāma. Toties Valsts prezidenta nezināšana ir kategoriski nosodāma. Valsts prezidents nedrīkst dzīvot mucā, neko nelasot un nesaprotot, nesekojot līdzi starptautiskajām norisēm. Respektīvi, Valsts prezidents nedrīkst būt tumsonis, kolosāli neapkaunojot tautu, nāciju, valsti un tās varas augstāko amatu.
   Intervijas sākums ir atbaidoši smieklīgs. Uz žurnālista pirmo jautājumu “kāpēc devāties uz Pasaules ekonomikas forumu Davosā” seko NT atbilde: “Lai tiktos ar pasaules politiskajiem un ekonomiskajiem līderiem, kuri veidos pārmaiņas pasaulē, Eiropā un Latvijā, jo esam pieslēgti pasaulei. Arī Latvijas skatījumam jāparādās šajā forumā”. Tādi vārdi nebūs atbaidoši smieklīgi vienīgi tiem nacionāli vienaldzīgajiem hominīdiem, kuriem pie vienas vietas ir Latvijas patiesais ekonomiskais stāvoklis un ieņemtā vieta Eiropas visos statistiskajos rādītājos.
   Zīmīgi, ka NT saka “lai tiktos”, bet nesaka “lai klausītos un mācītos”. Interesanti, kuri pasaules politiskie un ekonomiskie līderi gribētu tikties ar Eiropas atpalikušākās valsts prezidentu un NATO jubilejas pasākumu komiskāko personāžu?
   Jā, tā ir taisnība! Globālā ekonomika transformējas. Šajā ziņā viss ir pareizi. Vienīgi ir jautājums, kādā virzienā transformējas. Vai transformējas optimistiski cerīgi jeb transformējas pesimistiski bezcerīgi? Un šajā ziņā NT apliecina šausmīgu tumsonību. Tas taču ir vispārzināms, ka pasaules ekonomiskajā virzībā ir milzīgas problēmas un tās draudoši saasinās. Vēl nesen pasaules sabiedrība satraukti lasīja Starptautiskā valūtas fonda direktores K.Georgijevas nepatīkamo prognozi. Speciālisti joprojām turpina komentēt doto prognozi. K.Georgijeva 2020.gada 17.janvārī savā ziņojumā Vašingtonā brīdināja par 1929.gada Lielās depresijas atkārtošanās iespējamību 2020.gadā. Par to liecina SVF pētījumi. Tātad transformācijai ir ļoti nelabvēlīga trajektorija un reti stulbi ir aicināt Latviju to izmantot.
   Pat negribas ticēt, ka NT neko nav lasījis. Par SVF prognozi bija ļoti daudzas publikācijas internetā, medijos. Vai tiešām NT ir tik liels tumsonis?
  


 

  

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru